Taifunul Vicente a ras insula Hong Kong și a lăsat în urmă 120 de răniți

Taifunul Vicente a ras insula Hong Kong și a lăsat în urmă 120 de răniți
Circa 120 de persoane au fost rănite şi sute de arbori au fost rupţi în Hong Kong, după trecerea taifunului Vicente, în noaptea de luni spre marţi, scrie CNN. Autorităţile au declarat nivelul zece de alertă,...

Circa 120 de persoane au fost rănite şi sute de arbori au fost rupţi în Hong Kong, după trecerea taifunului Vicente, în noaptea de luni spre marţi, scrie CNN.

Autorităţile au declarat nivelul zece de alertă, pentru prima dată începând cu 1999. Pentru a preîntâmpina orice risc, au fost închise școlile și zeci de zboruri de pe aeroportul principal au fost anulate, iar deschiderea bursei a fost amânată marți dimineață.

Au fost organizate 24 de adăposturi temporare unde au primit cazare peste 250 de persoane. Nu au fost raportate victime, însă mai multe zeci de persoane au necesitat îngrijiri medicale din cauza rănilor.

Deoarece s-a stabilit că taifunul are o intensitate de gradul 3, s-a permis reluare transportului în comun, dar s-au menținut avertismentele de vijelii și alunecări de teren.

Din primele estimără, peste 1.000 de arbori au fost smulși din rădăcini pe tot cuprinsul orașului.

Presa locală a semnalat marţi dimineaţa că aproximativ 100 de locuitori şi-au petrecut noaptea în staţia de metrou Tai Wai, fiind împiedicaţi să se întoarcă acasă din cauza suspendării traficului mijloacelor de transport.

A avut loc o alunecare de teren pe colina care domină insula Honk Kong, Peak, fără a fi înregistraţi răniţi.

Ultima oră
09:58 - Referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. PSD a început să strângă semnături
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)