Tânăr din Vietnam, condamnat la închisoare pentru că nu a stat în carantină și a răspândit COVID-19

Tânăr din Vietnam, condamnat la închisoare pentru că nu a stat în carantină și a răspândit COVID-19
Foto: Pixabay

Un tânăr de 28 de ani din Vietnam a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că nu a respectat măsura carantinei și a transmis COVID-19 mai multor persoane. Tribunalul care a pronunțat condamnarea a precizat că unul dintre oamenii infectați a decedat.

Condamnat pentru că nu a stat în carantină

Van Tri s-a deplasat în luna iulie în provincia lui natală, Ca Mau, venind din oraşul Ho Şi Min. El trebuia să stea în carantină 21 de zile la domiciliu, după ce a ajuns în Ca Mau. Tânărul fusese testat pozitiv cu coronavirus pe 7 iulie.

„Încălcarea de către Tri a regulamentului de carantină medicală la domiciliu a cauzat infectarea mai multor persoane cu COVID-19 şi decesul unei persoane pe 7 august 2021”, a transmis tribunalul local, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Presa vietnameză notează că opt persoane au fost infectate din cauza lui.

Anterior, un bărbat de 32 de ani din Hai Duong a fost condamnat la 18 luni de închisoare, iar un însoţitor de bord al companiei Vietnam Airlines la doi ani de închisoare cu suspendare, din acelaşi motiv.

Vietnam a reușit să țină sub control pandemia anul trecut, dar acum se află într-o situație dificilă. Autorităţile au anunţat până acum peste 540.000 de infectări şi 13.000 de decese.