Tasmania: Un papagal care a împlinit 100 ani a fost sărbătorit cu tort și lumânări

Tasmania: Un papagal care a împlinit 100 ani a fost sărbătorit cu tort și lumânări
Foto: dailytelegraph.com.au

Un papagal dintr-un parc zoologic din Tasmania, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, s-a bucurat duminică de o veritabilă petrecere de ziua sa de naștere, relatează Agerpres.

Papagalul din specia cacadu cu creastă galbenă, pe nume Fred, vorbește și preferă companiile feminine. El trăiește la Bonorong Wildlife Sanctuary de cel puțin 20 de ani.

Acești papagali se pare că trăiesc aproximativ 40 ani în sălbăticie, iar la 70 de ani în captivitate sunt considerați bătrâni.

Personalul parcului i-a pregătit lui Fred un tort alb în forma numărului 100, cu trei lumânări galbene.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trimis o scrisoare, după ce reprezentanții parcului au informat-o despre activitatea lor și despre centenarului papagalului cacadu pe care îl au în îngrijire.

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)