Germania: Controverse după ce un teatru a oferit intrare gratuită persoanelor care poartă svastici pe braţ la reprezentaţia unei piese adaptate după „Mein Kampf”

Germania: Controverse după ce un teatru a oferit intrare gratuită persoanelor care poartă svastici pe braţ la reprezentaţia unei piese adaptate după Mein Kampf

Scandal în Germania, după ce un teatru bavarez a anunţat că oferă intrare gratuită celor poartă svastici la reprezentaţia unui spectacol de teatru satiric adaptat după cartea lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”.
Teatrul din orașul Konstanz a transmis că scopul acestei acțiuni este de a demonstra cât de ușor pot fi oamenii corupți, însă abordarea a declanșat numeroase plângeri, scrie dailymail.co.uk.

Plângerile au fost adresate inclusiv procurorilor germani, care au anunţat miercuri că premiera poate avea loc.

Specatolul este o satiră la adresa lui Adolf Hitler, iar premiera este programată vineri, 20 aprilie, zi care marchează nașterea lui Hitler.

Teatrul spune, pe site-ul său, că persoanele care doresc să achite biletul sunt rugate să poarte steaua lui David, „ca semn de solidaritate cu victimele barbarismului nazist”.

Conform legii germană, afișarea publică a svasticilor sau a altor simboluri naziste este ilegală, cu excepția cazului în care acțiunea face parte dintr-o interpretare artistică, acoperită de garanțiile constituționale ale libertății de exprimare.