CORONAVIRUS | Tensiuni între America și China! Donald Trump: „A venit din China. Cred că este o formulă foarte exactă”

CORONAVIRUS | Tensiuni între America și China! Donald Trump: A venit din China. Cred că este o formulă foarte exactă

Noul coronavirus crează tensiuni la nivel global.

Polemica legată de proveniența virusului a determinat apariția unor tensiuni între Washington şi Beijing, în ciuda eforturilor la nivel mondial de a combate răspândirea infecției.

Corespondenţii americani în China de la publicaţiile The New York Times, The Washington Post şi Wall Street Journal (13 jurnaliști) au primit cu o întârziere de zece zile cardurile de presă, iar trei reporteri de la Wall Street Journal au fost deja expulzaţi la sfârşitul lui februarie, cea mai drastică măsură luată vreodată de autorităţile chineze contra jurnaliștilor străini, notează News.ro.

Diplomația chineză se apără, argumentând că totul este doar un răspuns la decizia „scandaloasă” a Washingtonului de a reduce substanțial numărul chinezilor care primesc autorizaţie de a lucra pentru cinci grupuri media în Statele Unite.

Mike Pompeo, şeful diplomaţiei americane, a cerut Beijingului „să revină” asupra acestor expulzări, care „împiedică lumea să afle ce se întâmplă cu adevărat în interiorul ţării”, în timp ce Wall Street Journal a denunţat un atac „fără precedent” contra libertăţii presei.

În contextul pandemiei de coronavirus, Donald Trump a declarat marţi că virusul „A venit din China. Cred că este o formulă foarte exactă”, fapt întărit și de şeful diplomaţiei americane, care vorbește constant despre „virusul chinez” sau „virusul din Wuhan”.

„Suntem foarte indignaţi”, a fost reacția Chinei, printr-un purtător de cuvânt al Ministerului al Afacerilor externe, vâzând astfel „o stigmatizare” a ţării sale, fără rezultate ştiinţifice definitive și oficiale referitoare la originea virusului.

Acest război al declarațiilor dure și al acuzațiilor reaprinde tensiunile diplomatice dintre America și China, în vremuri tulburi.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis