Tensiunile dintre Franța și Turcia escaladează! Emmanuel Macron, amenințat de către Recep Erdogan: „Vei avea mai multe probleme cu mine” (VIDEO)

Tensiunile dintre Franța și Turcia escaladează! Emmanuel Macron, amenințat de către Recep Erdogan: „Vei avea mai multe probleme cu mine (VIDEO)
Sursa Foto: www.bursa.ro

Conflictul dintre Franța și Turcia continuă. Recep Tayyip Erdogan, liderul de la Ankara, a avut un mesaj ferm pentru Emmanuel Macron.

„Nu vreau să menționez nume, dar trebuie să o fac, pentru că această persoană mereu vorbește despre mine. El spune că nu are o problemă cu poporul turc, ci cu mine. Tu vei avea probleme mai multe cu mine, pe viitor”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat la Istanbul, făcând referire la criticile lui Macron cu privire la conflictul Turcia-Grecia pentru prospectarea petrolului din Mediterană.

Recep Erdongan îl amenință pe Emmanuel Macron (VIDEO)

Conflictul dintre Grecia și Turcia datează de un secol

Amplificarea tensiunilor dintre Grecia și Turcia, două țări membre NATO, apărute pe fondul ultimelor dispute economice din Mediterana de Est, a adus relațiile, și așa dificile, într-un punct extrem de sensibil. În ultimele decenii au tot existat tensiuni între Grecia și Turcia, țări a căror rivalitate este una de durată.

Vechiul conflict turco-elen privind trasarea frontierelor aeriene și maritime în Marea Egee între cele două țări este în prezent accentuat de mai mulți factori, spune politologul Lazaros Miliopoulos.