Teodor Meleșcanu avertizează: Ridicarea vizelor pentru Canada ar putea fi afectată de cerșetorii români

Teodor Meleșcanu avertizează: Ridicarea vizelor pentru Canada ar putea fi afectată de cerșetorii români

Ministerul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avertizat că există riscul ca vizele pentru Canada să fie reintroduse din cauza cerșetorilor români care merg în această țară.

Meleșcanu a precizat că autoritățile de la București sunt preocupate că acordul de ridicare a vizelor pentru cetățenii români și că se poartă discuții între ministerele de interne ale celor două țări pentru rezolvarea acestei probleme.

”Avem o propunere împreună cu canadienii să discutăm despre colaborarea între ministerele de interne pe această temă, tocmai pentru a preveni folosirea abuzivă a acestui drept de călătorie fără vize”, a declarat Meleşcanu, potrivit Digi 24.

Totodată, șeful diplomației a precizat că nu este îngrijorat de faptul că după ridicarea vizelor a crescut numărul românilor care au călătorit în Canada.

”Evident că sunt mai mulţi după eliminarea vizelor, pentru că nu există un plafon. Din punctul meu de vedere nu e o cifră îngrijorătoare, dar sigur că e un fenomen pe care trebuie să îl abordăm cu toată seriozitatea”, a mai declarat ministrul de Externe.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Imigrației, 415 români au cerut azil în Canada după ridicarea vizelor, în decembrie 2017. Pe de altă parte, pe parcursul anului 2016, doar 120 de români au depus o astfel de solicitare.