Termenul de valabilitate de pe alimente, desființat de britanici

Termenul de valabilitate de pe alimente, desființat de britanici
Guvernul britanic intenționează să desființeze termenele de valabilitate înscrise pe alimente pentru a preveni risipa de hrană, conform Green Report. Potrivit unui studiu, peste 8 milioane de tone de alimente...

Guvernul britanic intenționează să desființeze termenele de valabilitate înscrise pe alimente pentru a preveni risipa de hrană, conform Green Report.

Potrivit unui studiu, peste 8 milioane de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, dintre care 5 tone sunt comestibile.

Majoritatea consumatorilor consideră că produsele au expirat din prima zi înscrisă pe ambalaj, lucru ce îi determină să arunce tone de mâncare comestibilă.

Guvernul britanic a decis ca pastele și pâinea să nu mai aibă înscrise termene de valabilitate pentru a încuraja cetățenii să nu mai facă risipă.

Președintele Protecției Consumatorilor din România, Constantin Cerbulescu, susține că această măsură nu ar prinde în România, consumatorul trebuind protejat cu ajutorul termenului de valabilitate.

„Țările europene, printre care se afla și România, au o legislație pe care trebuie s-o respecte în privința siguranței consumatorului, mai ales în ceea ce privește alimentele. Trebuie să informăm oamenii cu privire la valabilitatea hranei pe care o consumă. Este dreptul lor”, a declarat Cerbulescu.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)