Theodor Paleologu, despre tensiunile dintre China și Taiwan: „Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă” / „Tocmai acum se vede ce nivel jos de leadership avem” (VIDEO)

Theodor Paleologu, despre tensiunile dintre China și Taiwan: Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă / Tocmai acum se vede ce nivel jos de leadership avem (VIDEO)
Theodor Paleologu a vorbit cu ironie și amărăciune despre coaliția PNL - PSD - UDMR.

Theodor Paleologu a vorbit vineri în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin despre tensiunile dintre China și Taiwan. amplificate de vizita la Taipei a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

„În 1997 s-a dus în Taiwan Newt Gingrich, care era ce este Pelosi acum. Contextul era diferit. China își dorea relații bune cu SUA. Sigur că nu au fost deloc mulțumiți, au fost luări de poziție. Totuși nu au fost demonstrația de forță de acum.

Nu este surprinzător ce s-a întâmplat. Cred că în mintea doamnei Pelosi este că nu poți fi mereu la cheremul Chinei. Însă, uite, că peste tot în lume sunt norii grei. Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă. Avem Ucraina, avem China și Taiwan, unul dintre punctele cele mai fierbinți”, consideră Theodor Paleologu.

Acesta a avertizat că în acest context internațional dificil România se remarcă printr-o criză gravă de leadership:

„E o stare de nesiguranță, de anxietate foarte mare. Tocmai acum se vede ce nivel jos de leadership avem. Am avea nevoie de niște minți luminate în fruntea statului român și nu e cazul. Unul nu e mai răsărit. Este dramatică această criză de leadership în fruntea statului român”.

Urmăriți B1TV.ro și pe