Thunderbolt, noul sistem de maximă viteză Intel

Thunderbolt, noul sistem de maximă viteză Intel
Cea mai mare companie de semiconductoare din lume, Intel a anunţat lansarea unei noi tehnologii legate de conexiunea calculatoarelor, informează site-ul BBC. Sistemul numit Thunderbolt garantează o viteză de...

Cea mai mare companie de semiconductoare din lume, Intel a anunţat lansarea unei noi tehnologii legate de conexiunea calculatoarelor, informează site-ul BBC.

Sistemul numit Thunderbolt garantează o viteză de tranfer de două ori mai rapidă ca USB 3.0.

Cu toate acestea, reprezentanţii corporaţiei au declarat că sistemul nu va ajunge la viteză maximă, deoarce Intel a optat pentru folosirea firelor de cupru şi nu firelor optice. Compania a afirmat că viteza va creşte considerabil de-a lungul timpului.

Apple va fi primul producător care va folosi Thunderbolt în calculatoarele Macbook Pro.

Naşterea sistemului Thunderbolt

Potrivit sursei citate, Intel a lucrat timp de mai mulţi ani asupra noii tehnologii. La lansare, reprezentanţii anunţă că viteza maiximă va ajunge la zece gigabaţi pe secundă, ceea ce înseamnă de două ori mai rapid ca viteza folosită USB 3.0, dar care rămâne destul de mică faţă de viteza folosită cu ajutorul firelor optice.

Sistemul va reduce mulţimea cablurilor pe care un utilizator le foloseşte pentru a-şi conecta calculator şi va avea capacitatea de a folosi mai multe tipuri de semnale, concomitent.

Cu această inovaţie apar şi părerile dezaprobatoare care spun că utilizatorii vor fi nevoiţi să investească în adaptoare speciale atunci când vor conecta vechile dispozitive la noile prize Thunderbolt, şi că nu reprezintă neapăra o nevoie a consumatorilor.

“Aceasta nu este o inovaţie pe care consumatorii au cerut-o, dar în mod cert, ei o vor aprecia”, a declarat Sarah Rottman Epps, un analist, citată de BBC.

Compania Intel a fost fondată în 1968, cu sediul în Santa Clara, Statele Unite ale Americii şi produce aşa-numitele chipset-uri pentru plăci de bază, plăci de reţea, memorie flash, plăci grafice şi alte componente legate de comunicaţii şi computere.

Tags: