Țigările electronice, la fel de dăunătoare ca cele obișnuite: Pot duce la apariția cancerului

Țigările electronice, la fel de dăunătoare ca cele obișnuite: Pot duce la apariția cancerului
Potrivit unui nou studiu realizat de ceretătorii francezi, țigara electronică este la fel de dăunătoare precum cea obișnuită, relatează France24. Studiu relevă faptul că țigările electronice conțin...

Potrivit unui nou studiu realizat de ceretătorii francezi, țigara electronică este la fel de dăunătoare precum cea obișnuită, relatează France24.

Studiu relevă faptul că țigările electronice conțin substanțe cancerigene, lucru care le face la fel de dăunătoare precum țigările obișnuite.

Printre substanțele prezente în vaporii emiși de țigările electronice de pe piață se numără formaldehidă, acetaldehidă, acroleină, toate toxice, precum şi urme de metale grele, arată rezultatul analizei făcute de Institutul Național al Consumului din Franța.

Am descoperit o cantitate semnificativă de molecule cancerigene în vaporii emişi de ţigările electronice. În cazul a trei din 10 tipuri de ţigări electronice nivelul formaldehidei era aproape la fel ca cel din ţigările normale”, a declarat Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.

Totodată, statisticile de specialitate arată că, anual, 73.000 de persoane mor în Franța din cauza unor boli asociate fumatului.

De curând, Guvernul francez a anunțat că plănuiește să interzică fumatul în locurile publice. În pofida măsurilor luate de autorități, în această țară numărul fumătorilor rămâne constant.