„Tobele războiului bat cu putere”. Rusia face exerciții cu tancuri la granița cu Ucraina.

„Tobele războiului bat cu putere”. Rusia face exerciții cu tancuri la granița cu Ucraina.

Armata rusă a publicat imagini cu mai multe dintre forțele sale aflate în mișcare la frontiera cu Ucraina, unde sunt comasate 100.000 de trupe. Acțiunea are loc în contextul în care un atac cibernetic s-a desfășurat la câteva ore după ce discuțiile s-au încheiat fără nicio înțelegere între Rusia și aliații occidentali, care se tem că Moscova ar putea lansa un nou asalt militar asupra țării pe care a invadat-o în 2014, scrie Reuters.

Mobilizare de forțe la granița cu Ucraina

„Bătăile de tobă ale războiului sună puternic”, a declarat Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), la încheierea discuțiilor de joi.

Rusia neagă planurile de a ataca Ucraina, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă nu sunt îndeplinite cerințele sale, inclusiv promisiunea Alianței NATO de a nu admite niciodată Kievul.

View this post on Instagram

A post shared by euronews (@euronews.tv)

Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Rusia speră să reia discuţiile de securitate cu Statele Unite, dar că acest lucru va depinde de răspunsul Washingtonului la propunerile Moscovei.

Solicitările Rusiei

„Nu vom accepta categoric apariția NATO chiar la granițele noastre, mai ales având în vedere cursul actual al conducerii ucrainene”, a spus el.

Întrebat ce a vrut să spună Moscova prin amenințarea săptămâna aceasta că va întreprinde „acțiuni tehnico-militare” dacă discuțiile eșuează, Lavrov a spus: „Măsuri de desfășurare a echipamentelor militare, asta este evident”.

Imaginile Ministerului rus al Apărării publicate de agenția de presă RIA au arătat că vehicule blindate și alte echipamente militare sunt încărcate în trenuri în estul îndepărtat al Rusiei, în ceea ce Moscova a numit un exercițiu de inspecție pentru a practica desfășurarea pe distanță lungă.

„Acesta este probabil o acoperire pentru unitățile mutate către Ucraina”, a spus Rob Lee, analist militar și membru la Institutul de Cercetare a Politicii Externe din SUA.

Tags: