TOP 2016: Care este orașul din lume în care se trăiește cel mai bine

TOP 2016: Care este orașul din lume în care se trăiește cel mai bine
FOTO: interra.ro

Un top anual al orașelor,în care se iau în considerare criterii precum transportul, prețul chiriei, sustenabilitatea și cultura, arată care este orașul în care se trăiește cel mai bine, potrivit Ziare.com.

Conform topului, realizat de revista Metropolis,Copenhaga se clasează pe primul locdeoarece s-a dovedit a fiun oraș pregătit pentru tot felul de situații, inclusiv pentru schimbarea climei, fiind prevăzut cu zonăîn care se poate acumula apa rezultatădin creșterea nivelului mării (în urma topirii ghețarilor). De asemenea, capitala Danemarcei este loculîn care se circulă cel maimult cu bicicleta, 45 % din populație preferă să aleagă acest mijloc de transport pentru deplasarea la locul de muncă.

Pe locul doi în clasament se situeazăBerlinul,urmat de Helsinki, Singapore, Viena, Tokio, Oslo, Melbourne, Toronto si Portland.Aceste orașe au acumulat multe puncte lacapitoleprecum: bun acces la spațiile verzi, eficiență, servicii și bunăgestionare a creșterii numărului de locuitori.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei