Topul orașelor în care e cel mai probabil să devii victima hoților de buzunare

Topul orașelor în care e cel mai probabil să devii victima hoților de buzunare
Barcelona, Catalonia, Spania. Foto: Pixabay

Când călătorești în marile aglomerări urbane din străinătate, unul dintre cele mai importante lucruri este să fii atent la buzunare. Chiar dacă există hoți și în orașul tău, cei din alte zone ar putea folosi metode diferite.

Care sunt orașele în care e cel mai probabil să devii victima hoților de buzunare. Top 10

Dacă unii hoți au metode aparent simple, alții operează în grupuri și au sisteme ceva mai elaborate, reușind să îți fure lucrurile fără să observi, potrivit The Independent, care a prezentat lista făcută de TripAdvisor cu cele 10 orașe în care e cel mai probabil să cazi pradă hoților de buzunare.

1. Barcelona

În anul 2014, peste 8,5 milioane dintre turiștii care au vizitat orașul catalan au fost victime ale hoților de buzunare. Las Ramblas, celebra stradă pietonală din Barcelona, este un adevărat focar din acest punct de vedere, iar oamenii ar trebuie să fie foarte atenți când trec pe acolo.

2. Roma, Italia

Capitala italiană atrage anual milioane de turiști, însă din păcate o mulțime adunată să facă poze la Colloseum este o invitație deschisă pentru orice hoț de buzunare care râvnește la telefoanele, camerele sau portofelele trecătorilor neatenți.

3. Praga, Cehia

Praga este, de asemenea, un oraș superb, vizitat anual de oameni din toată lumea, însă și aici turiștii ar trebui să fie atenți la buzunarele lor.

4. Madrid, Spania

Spania are și un al doilea oraș pe listă, chiar capitala, unde viața se derulează rapid și străzile sunt împânzite de oameni. El Rastro și metroul au fost indicate drept două dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoți de buzunare, dar chiar și muzee ar trebui ținută garda sus.

5. Paris, Franța

Există o mulțime de motive pentru un turist să viziteze Parisul, dar și aici toată lumea este vulnerabilă în fața hoților de buzunare.

6. Florența, Italia

Dacă te uiți prea mult la David, capodopera renascentistă a lui Michelangelo, e posibil să rămâi fără diverse obiecte personale – nu toată lumea se uită la artă în Florența.

7. Buenos Aires, Argentina

În capitala argentiniană, hoții au devenit cunoscuți pentru „metoda muștarului” – te murdăresc pe spate să pară că de fapt ai fost murdărit de o pasăre, iar apoi un străin „prietenos” îți sare în ajutor.

8. Amsterdam, Țările de Jos

Nici în Amsterdam nu poți fi complet în siguranță din acest punct de vedere. Mulțimile de turiști din toată lumea sunt o adevărată atracție pentru hoții de buzunare, care vor încerca să profite de atitudinea ta abia-descoperită de olandez relaxat.

9. Atena, Grecia

La rândul ei, capitala elenă este plină de monumente și alte atracții turistice, însă locurile aglomerate nu sunt foarte sigure.

10. Hanoi, Vietnam

Lista este încheiată de capitala vietnameză, care se remarcă prin monumentele și fascinanta arhitectură din centrul său istoric, dar și prin activitatea hoților de buzunare.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților