Toyota recheamă alte 2,2 milioane de mașini

Toyota recheamă alte 2,2 milioane de mașini
Constructorul auto japonez, Toyota, a rechemat alte 2,2 milioane de mașini în SUA, pentru probleme legate de accelerație. Aceasta este a treia rechemare distinctă operată de compania japoneză. Peste jumătate...

Constructorul auto japonez, Toyota, a rechemat alte 2,2 milioane de mașini în SUA, pentru probleme legate de accelerație. Aceasta este a treia rechemare distinctă operată de compania japoneză.

Peste jumătate din mașinile rechemate au mai fost odată în service-ul Toyota acum doi ani pentru aceeași problemă. În ultimii ani Toyota a rechemat peste 14 milioane de unități, ultima problemă reprezentând-o posibila blocare a pedalei de accelerație în covorașul de pe podea. Printre modelele rechemate se numără RAV4 (761.000 de unități), dar și modele ale mărcii premium Lexus (400.000 de unități).

Cei de la Toyota au declarat că nu s-au înregistrat accidente datorită acestei potențiale probleme în timp ce dealerii au anunțat că vor înlocui gratuit covorașele cu probleme.

Compania japoneză, Toyota fondată de Kiichiro Toyoda în 1937 este pe primul loc în industria auto mondială în privința producției și a vânzărilor. Toyota a reușit să vândă în 2010, circa 8,42 milioane de unități.

Tags: