Tragedie feroviară de proporții în Taiwan. Un accident de tren a omorât cel puțin 50 de persoane și a rănit alte 146 (VIDEO)

Tragedie feroviară de proporții în Taiwan. Un accident de tren a omorât cel puțin 50 de persoane și a rănit alte 146 (VIDEO)
foto: Hepta.ro / DPA Images / Keelung City Fire Department

Un tren expres din Taiwan cu aproape 50 de persoane la bord a deraiat într-un tunel, vineri, după ce s-a ciocnit de un camion care alunecase pe șină, într-un accident care a curmat viața a cel puțin 50 de persoane și a rănit alte 146. Este cel mai grav dezastru feroviar de pe insulă din ultimele șapte decenii, potrivit Reuters.

Accident de tren în Taiwan:Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața. Alte 146 au fost rănite

Imaginile de la fața locului arată vagoane distruse de impact și echipe de intervenție croindu-și drum cu greu în încercarea de a salva cât mai multe vieți. Până la mijlocul după-amiezii, nimeni nu mai era încarcerat, însă pompierii se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească. Printre persoanele decedate se numără și mecanicul de locomotivă.

„Oamenii pur și simplu au căzut unul peste celălalt, unul deasupra celuilalt”, a spus una dintre supraviețuitoare. „A fost terifiat. Erau familii întregi acolo”, a mărturisit femeia, într-o declarație pentru televiziunea locală.

Guvernul Taiwanului a precizat că la bordul trenului se aflau 496 de persoane, iar 120 stăteau în picioare. Mulți dintre ei erau turiști sau persoane care se îndreptau spre casă pentru un weekend prelungit în care marcau o sărbătoare locală dedicată rudelor decedate. Printre victime se numără și un cetățean francez, au menționat oficialii.

Trenul pornise din capitala Taipei și se îndrepta spre orașul sud-estic Taitung. Acesta a ieșit în decor la nord de orașul estic Hualien, după ce a lovit un camion care a alunecase de pe un drum.

Directorul adjunct al autorității pentru administrarea căilor ferate taiwaneze a explicat, potrivit primelor indicii, se suspectează că acel camion nu a fost frânat corespunzător și că a alunecat vreo 20 de metri, până a ajuns pe șine. Lângă zona respectivă se efectua o construcție, iar managerul oprise camionul lângă biroul său. După incident, bărbatul a fost audiat de oamenii legii.