Traian Băsescu, la Chișinău, a cerut Parlamentelor României şi Republicii Moldova să voteze UNIREA: E o chestiune de demnitate națională (VIDEO)

Traian Băsescu, la Chișinău, a cerut Parlamentelor României şi Republicii Moldova să voteze UNIREA: E o chestiune de demnitate națională (VIDEO)

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a cerut duminică, la Chişinău, Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova să voteze unirea celor două ţări, în cinstea Centenarului Unirii.

Al treilea obiectiv de țară nu poate fi decât unirea României cu Republica Moldova, a punctat fostul președinte.

Băsescu a mai spus că aceasta este o chestiune de demnitate națională.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Suntem în Piața Marii Adunări Naționale. Foarte mulți, în România, nu știu de ce această piață se numește Piața Marii Adunări Naționale, dar le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat, în 1989, bătălia pentru limba română. 300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat. Aici, astăzi, venim cu al doilea mare eveniment și cerem parlamentelor de la București și Chișinău ca, în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze din nou Unirea!

Unii spun că e greu. Nu le e rușine? Dar acum 100 de ani românilor le-a fost mai ușor să facă Unirea? Nu, le-a fost mai greu și au făcut-o! Avem obligația ca, astăzi, să o facem și noi și vă spun pentru ce: în primul rând, suntem singura țară care mai acceptă să trăiască după voința lui Stalin și Hitler. Balticii au fost băgați prin pactul ticălos Ribbentrop-Molotov în Uniunea Sovietică. Azi sunt în NATO și UE. Polonia a fost frântă și împărțită între URSS și Germania. Azi e stat membru NATO și UE. România a rămas așa cum au semnat Molotov și Ribbentrop, din voința lui Stalin și Hitler. E o chestiune de demnitate națională reîntregirea țării. Moldova e parte a României! Moldovenii sunt cetățeni ai României!

Am văzut aici, în piață, copii, părinți cu copii de mână, oameni maturi, intelectuali, militari și toți vrem un singur lucru: întregirea țării, unirea!

Unirea este cea de care are nevoie și România și Republica Moldova. Nu există alt drum pentru restabilirea demnității poporului român decât reîntregirea țării. România a avut două mari obiective, unul a fost să-și asigure securitatea – și a intrat în NATO – al doilea a fost să asigure prosperitatea poporului român – și a intrat în UE, care-i garantează o viitoare prosperitate. Al treilea obiectiv de țară nu poate fi decât unirea României cu Republica Moldova.

Dragii mei, eu vă asigur că voi rămâne, alături de Partidul Unității Naționale din Republica Moldova, un dedicat și devotat om, care va lupta pentru unire”, le-a transmis Traian Băsescu celor adunați în Piață.

La finalul discursului, Băsescu a făcut o baie de mulțime. Oamenii s-au înghesuit să-i strângă mâna fostului președinte și să-i mulțumească pentru implicare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat