”Nu vreau să sperii lumea, dar în Transnistria se întâmplă lucruri foarte stranii”

''Nu vreau să sperii lumea, dar în Transnistria se întâmplă lucruri foarte stranii''
Foto: Mesaj.md

Nu vreau să sperii lumea, dar în Transnistria se întâmplă lucruri foarte stranii. Zeci de camioane fără însemne transportă muniții și armament din depozitul de la Cobasna în destinații necunoscute, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, citat de deschide.md.

Acesta a mai precizat că orice încercare a Comisiei Unificate de Control, a ofițerilor moldoveni de a opri și de a afla ce se întâmplă s-a soldat cu un eșec: ”Atunci când nu sunt respectate acordurile, atunci când există mișcări de genul ăsta, ne dăm seama în ce situație suntem noi când vorbim despre securitatea țării”.

Candu a vorbit inclusiv despre elemente ce țin de război hibrid, atacuri cibernetice, propagandă, amenințările Rusiei legate de gaz și energie electrică pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, activitățile serviciilor speciale și secrete pe teritoriul Republicii Moldova.

”Iată de ce încercăm să găsim împreună soluții. Deja am trasat unele soluții la nivel regional între Ucraina, Georgia și Republica Moldova în cooperarea noastră”, a continuat șeful legislativului.

În opinia sa, Republica Moldova trebuie să lupte pentru a ocupa un loc de frunte în continuare în lista statelor asupra cărora UE își îndreaptă privirea.

Urmăriți B1TV.ro și pe