„Transportul către un nou adăpost temporat”: Migranții trimiși pe o insulă luxoasă din SUA, transferați pe o bază militară

„Transportul către un nou adăpost temporat”: Migranții trimiși pe o insulă luxoasă din SUA, transferați pe o bază militară
Foto: Hepta - Zuma Press / SMG

Aproximativ 50 de migranți au fost trimiși pe o insulă exclusivistă din nord-estul Statelor Unite de către un guvernator conservator în cadrul unei bătălii politice pe tema imigrației. Însă, aceștia vor fi  fi găzduiți temporar într-o bază militară din apropiere, a anunțat vineri guvernatorul statului Massachusetts, potrivit AFP.

Migranții, majoritatea venezueleni, inclusiv copii, au sosit miercuri în Martha’s Vineyard, un bastion democrat și o stațiune populară pentru elita politică a țării. Aceștia fuseseră îmbarcați în zboruri din Texas pe care guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a declarat că le-a închiriat.

Autoritățile au asigurat migranților un nou adăpost temporar

Au fost depuse eforturi pentru a-i ajuta pe cei recent sosiți, dar „insula nu este echipată pentru a oferi locuințe durabile, iar oficialii statului au elaborat un plan pentru un răspuns umanitar cuprinzător”, arată un comunicat al biroului guvernatorului statului Massachusetts, Charlie Baker.

în acest context, autoritățile au oferit migranților „transportul către un nou adăpost temporar” la Baza comună Cape Cod. Potrivit surselor, familiile nu vor fi separate, iar baza a servit anterior drept adăpost de urgență. Migranții vor avea acces la servicii medicale și juridice.

Presa locală susține că  migranții au părăsit Martha’s Vineyard mai târziu în cursul zilei

Unul dintre migranți a relatat că în momentul când a plecat nu știa că va fi adus pe insulă.

„Indiferent dacă acest lucru corespunde sau nu definiției legale a traficului de persoane, el corespunde definiției morale a traficului de persoane (…). Sper că Ministerul Justiției analizează acest lucru”, a afirmat democratul local Julian Cyr.

Trimiterea de migranți în bastioanele democrate a devenit o armă politică a liderilor de dreapta pentru a denunța politicile președintelui Joe Biden. Oficialul este acuzat că  a transformat frontiera cu Mexicul într-o sită, și pentru a încerca să plaseze imigrația în centrul campaniei electorale de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Două autobuze cu migranți au ajuns joi în apropierea reședinței vicepreședintei Kamala Harris din Washington. Potrivit Hot News, liderul democrat este responsabil de problema explozivă a imigrației la Casa Albă. Acestea fuseseră trimise de guvernatorul Texasului, Greg Abbott.

Casa Albă a numit aceste metode „o înscenare politică premeditată și crudă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe