Trei profesori de la o școală gimnazială din București, testați pozitiv pentru COVID-19. Cursurile vor începe online pentru cel puțin 14 zile (VIDEO)

Trei profesori de la o școală gimnazială din București, testați pozitiv pentru COVID-19. Cursurile vor începe online pentru cel puțin 14 zile (VIDEO)
FOTO: Facebook

Trei profesori de la Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Capitală sunt infectați cu noul coronavirus. Din acest motiv, elevii încep școala în scenariul roșu. Timp de cel puțin 14 zile elevii vor învăța online. Personalul școalii s-a testat și așteaptă rezultatele.

În Capitală, multe școli vor începe noul an în baza scenariului galben, la Școala Generală „I.G. Duca” copiii vor rămâne acasă din data de 14 septembrie și vor învăța prin intermediul școlii online, așa cum prevede scenariul roșu, cel puțin timp de 14 zile.

Anul școlar începe în scenariul roșu la unitățile de învățământ

Totul se întâmplă pentru că trei profesori de la această școală au fost depistați cu noul coronavirus la nici 4 zile înainte de începerea noului an școlar. Ordinul dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății prevede că la depistarea a cel punțin trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, elevii să învețe prin intermediul școlii online timp de 14 zile.

Tot personalul didactic de la Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Capitală a fost testat, iar în aceste momente sunt așteptate rezultatele analizelor.

Reamintim că astăzi este o zi decisivă ce va contura traiectoria noului an școlar, din moment în moment Comitele pentru Situații de Urgență Județene trebuie să transmită în baza cărui scenariu va începe fiecare școală cursurile, în funcție de situația epidemiologică.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Scenariile în care va începe școala în anul 2020 – 2021

CJSU/CMBSU va emite astăzi hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Consiliul de administrație al firecărei unități de învățământ a ales în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, unul dintre cele trei scenarii propuse pentru reluarea cursurilor în noul an școlar.

Cele trei scenarii propuse pentru anul școlar 2020 – 2021:

Scenariul 1 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

Scenariul 2 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

Scenariul 3 – Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Reamintim că până astăzi, 10 septembrie, unitățile de învățământ din toată țara au fost nevoite să propună Inspectoratelor Școlare Județene/ al Municipiului București, aplicarea unui dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020. Astăzi elevii ar urma să afle în ce condiții vor începe anul școlar 2020 – 2021, în fucție de decizia școlii la care merg.

Ultima oră
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”