Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice (VIDEO)

Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice (VIDEO)

Preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, informează CNN.

”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi.

Aşadar ieşim. Dar vom începe să negociem şi vom vedea dacă putem să facem un acord care să fie corect. Dacă putem, va fi grozav, dacă nu, bine”, a declarat Trump.

Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice

#DIRECT_ONE_vo0lp0#

Pe de altă parte,Uniunea Europeană şi China vor confirma, vineri, angajamentele în favoarea Acordului de la Paris.

"Uniunea Europeană şi China consideră acţiunile în domeniul climei şi în sensul tranziţiei spre energii ecologice un imperativ mai important ca niciodată", se arată într-un comunicat comun semnat de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, de Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi de Li Keqian, premierul chinez.