Președintele SUA își acuză fostul avocat că i-a cerut să-l grațieze! Cohen l-a numit pe Trump rasist, escroc și trișor

Președintele SUA își acuză fostul avocat că i-a cerut să-l grațieze! Cohen l-a numit pe Trump rasist, escroc și trișor

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a afirmat, vineri, că Michael Cohen, fostul său avocat personal, care s-a întors împotriva sa și a pledat vinovat pentru multiple infracțiuni, i-a cerut o grațiere, dar că l-a refuzat, potrivit Reuters.

„Avocatul slab și fraudulos Michael Cohen a spus sub jurământ că nu a cerut niciodată o grațiere. Avocații săi l-au contrazis categoric. A mințit! În plus, mi-a cerut în mod direct o grațiere. I-am spus NU”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

La rândul său, Michael Cohen a lansat și el un tweet, în care a catalogat declarațiile lui Donald Trump drept minciuni.

„Doar o altă serie de minciuni din partea lui @POTUS @therealdonaldtrump”, a scris el pe pagina sa socială. (n.r. – POTUS este abrevierea pentru funcția de președinte SUA).
Cohen va ispăși o pedeapsă de trei ani de închisoare, începând de pe 6 mai, după ce a mințit Congresul anul trecut referitor la eforturile lui Trump de a construi un turn în Moscova, printre alte acuzații dovedite sau chiar recunoscute.

Președintele SUA îl numea pe Cohen „turnător”, în luna decembrie, după ce fostul său avocat a colaborat cu procurorii, și a afirmat că acesta ar trebui să intre la închsioare.

Săptămâna trecută, într-o audiere din Camera Reprezentanților, Michael Cohen l-a numit pe Trump, angajatorul său pentru mai bine de 10 ani, un „rasist”, „escroc” și „trișor”.

Totodată, fostul avocat al actualului președinte american a afirmat că a lucrat la proiectul din Moscova timp de aproape un an, în timp ce Trump candida pentru Casa Albă, și a spus că a acționat la ordinele acestuia pentru a încălca legile de finanțare a campaniilor electorale, plătind diverse sume astfel încât mai multe femei, care pretind că au întreținut relații sexuale, să păstreze tăcerea.