Trump, mesaj dur pentru Macron: „La Paris începuseră să învețe germana până să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!”

Trump, mesaj dur pentru Macron: La Paris începuseră să învețe germana până să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!”

Preşedintele Donald Trump continuă mesajele critice la adresa omologului său francez după ce acesta a început o îndepărtare de Statele Unite ale Americii. Într-un mesaj pe Twitter, liderul de la Casa Albă a râs de faptul că Macron mai are doar 26% cotă de încredere în sondaje şi a îndemnat Franța ”să devină din nou mare”.

Trump a sugerat că Macron a deschis tema unei armate europene doar pentru a abate atenţia de la căderea sa în sondaje. “Problema este că Emmanuel suferă de o popularitate foarte scăzută în sondajele din Franța”, a comentat Trump după ce l-a criticat pe președintele francez că a susținut ideea unei armate europene care să protejeze continentul de Rusia, China și Statele Unite, arată inpolitics.ro.

“Apropo, nu există nici o țară mai naționalistă decât Franța, oameni foarte mândri – și pe bună dreptate!”, a mai scris liderul de la Casa Albă, concluzionînd “Faceți Franța mare din nou!”, aluzie clară la poziția sa inferioară Germaniei.

Donald Trump a amintim cum Franţa a fost învinsă de două ori de Germania în cele două războaie mondiale şi a îndemnat autorităţile de la Paris să îşi plătească contribuţia la NATO pentru a întări siguranţa naţională.

”La Paris începuseră să învețe germana pînă să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!”, a scris Trump pe Twitter.

Relația dintre Donald Trump și Emmanuel Macron a fost una tensionată încă de la alegerea președintelui francez ca urmare a viziunii diferite pe principalele politici abordate de cei doi șefi de stat.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori