Donald Trump, atac la Mexic: „Trebuie să oprească intrările mari de droguri şi de oameni, sau voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA”

Donald Trump, atac la Mexic: Trebuie să oprească intrările mari de droguri şi de oameni, sau voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică că nu mai vrea implementarea acordului DACA, cel privind imigraţi intraţi în Statele Unite ca minori, şi a ameninţat Mexicul cu retragerea din acordul comercial NAFTA dacă nu va opri pe la graniţa sudică a Statelor Unite a migranţilor şi a drogurilor din America Centrală.

”Trebuie să oprească intrările mari de droguri şi de oameni, sau voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA. Avem nevoie de zid”, a scris Trump duminică, pe Twitter.

În seria de mesaje postate pe Twitter, Donald Trump a precizat că nu mai vrea să încheie acordul DACA privind asistarea migranţilor care au intrat ilegal în SUA ca minori şi a reluat un apel către senatorii republicani privind obţinerea unei majorităţi de 51 de voturi în Senat pentru a trece legislaţie în domeniu.

”Grănicerii nu îşi pot face treaba cum trebuie la graniţă din cauza unor legi liberale (democrate) ridicole, cum ar fi Prinde şi Eliberează. Devine mai periculos. Vin caravanele. Republicanii trebuie să recurgă la opţiunea nucleară pentru a aproba acum legi mai dure. Gata cu acordul DACA”, a scris Trump.

Aceste mesaje lansate de către preşedintele american au venit la scurt timp după un reportaj difuzat de Fox News în care preşedintele Consiliului Naţional al Patrulelor la Graniţă, sindicat care reprezintă grănicerii, a vorbit despre informaţii potrivit cărora o caravană de sute de persoane din America Centrală se îndreaptă spre Statele Unite pentru a obţine azil.

Potrivit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), imigranţii eligibili pentru statutul protejat trebuie să fi locuit fără întrerupere în SUA începând din 2007 şi să fi intrat în SUA înainte de a împlini 16 ani.

Tags: