Statele Unite: O fotografie postată de Casa Albă a ridicat semne de întrebări privind rasismul în Administraţia Donald Trump (FOTO)

Statele Unite: O fotografie postată de Casa Albă a ridicat semne de întrebări privind rasismul în Administraţia Donald Trump (FOTO)

Vineri, Casa Albă a făcut publică o fotografie cu toţi noi stagiari pregătiţi în această primăvară pentru a lucra în cadrul Administraţiei lui Donald Trump.

Numeroase comentarii au apărut imediat privind faptul că 85 din cei 90 de stagiari prezenţi în fotografie erau albi. Aceste lucru în contextul în care o statistică din 2015 arată că grupa non-hispanică albă din populaţia SUA este de mai puţin de 54% din populaţie, scrie La Libre.

Imaginea a fost bombardată cu critici, mai ales că administraţia lui Barack Obama s-a pus un accent special pe diversitate.

Alţii au nuanţat situaţia şi au afirmat că este posibil ca majoritatea persoanelor de culoare să refuze să lucreze pentru Donald Trump.

Cu toate acestea, lipsa de diversitate din mandatul lui Donald Trump a fost un subiect des discutat de la începutul mandatului acestuia.

În decembrie, Omarosa Manigault a demisionat din poziţia de director de comunicare şi a făcut afirmaţii dure la plecare.

„Fiind singura femeia afro-americană din Casa Alba, am văzut lucruri care m-au făcut să mă simt incomfortabil şi m-au afectat emoţional”, a afirmat aceasta.