TRUMPIADA CONTINUĂ: Mai mulţi avocaţi îl dau în JUDECATĂ pe președintele american!

TRUMPIADA CONTINUĂ: Mai mulţi avocaţi îl dau în JUDECATĂ pe președintele american!

Mai mulţi avocaţi americani au deschis sâmbătă acţiuni în instanţă pentru a bloca ordinul prin care preşedintele Donald Trump a sistat temporar accesul în SUA au cetăţenilor din şapte state musulmane, relatează Reuters, citată de știripesurse.ro . Avocaţii afirmă că numeroase persoane sunt deja în detenţie, în mod nejustificat, în urma ordinului emis de administraţia Trump.

În demers sunt implicaţi avocaţi ce fac parte din mai multe organizaţii pentru imigraţie, precum şi din Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile. Ei au demarat acţiuni în cadrul unei instanţe din Brooklyn, New York, în numele a doi cetăţeni irakieni. Unul dintre ei a fost agajat al guvernului federal al SUA, iar celălalt este soţul unei foste contractoare din domeniul securităţii. Deşi au vize de intrare pe teritoriul SUA, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în noaptea de vineri pe aerportul John F. Kennedy din New York, ca urmare a intrării în vigoare a deciziei privind imigraţia semnate de Trump.

Avocaţii îi cer judecătorului să dispună eliberarea clienţilor lor şi blocarea punerii în aplicare a ordinului executiv în numele persoanelor care au documente valide pentru intrarea pe teritoriul SUA, dar sunt în aceeaşi situaţie ca cei doi irakieni.