Trupele aeropurtate ruse, dotate cu un sistem capabil să distrugă rachete de croazieră (VIDEO)

Trupele aeropurtate ruse, dotate cu un sistem capabil să distrugă rachete de croazieră (VIDEO)
Foto: defesanet.com.br

Trupele aeropurtate ruse au fost echipate cu noile sisteme de rachete aeriene capabile să lovească și să distrugă rachete de crozieră și drone la altitudini de până la 4.500 de metri, potrivit Adevărul.

Potrivit comandantului trupelor aeropurtate ruse, Andrei Serdiukov, toate diviziile sunt acum echipate cu sisteme de rachete portavile Verba de a patra generație.

„În prezent, toate diviziile trupelor aeropurtate sunt echipate cu acest sistem “, a spus Serdioukov.

Sistemul Verba este unic în lume, acesta fiind capabil să lovească rachete de croazieră și drone, precum și să contracareze contramăsurile termice la o altitudine variind de la 10 la 4500 de metri şi o distanţă între 500 şi 6500 de metri.

Timpul de reacție al sistemului este de opt secunde, iar greutatea rampei de lansare cu o sursă de alimentare și o rachetă de luptă în poziție este de 17 kilograme.

Verba are capul de căutare dotat cu un senzor de căldură ce poate detecta și menține ținta chiar într-un mediu plin de contramăsuri.

Acesta are și un sistem de control al focului complet automatizat, senzorul de căutare putând distinge imaginea țintei capturate” de cea a capcanelor termice, folosite de aeronave.

Urmăriți B1TV.ro și pe