Turcia este pregătită să se alăture unei coaliții împotriva Siriei, în absența consensului ONU

Turcia este pregătită să se alăture unei coaliții împotriva Siriei, în absența consensului ONU
Ahmet Davutoglu, ministrul turc de Externe, a declarat, luni, că Turcia este pregătită să se alăture unei coaliții internaționale împotriva Siriei, chiar și în absența unui consens al ONU, ca reacție față...

Ahmet Davutoglu, ministrul turc de Externe, a declarat, luni, că Turcia este pregătită să se alăture unei coaliții internaționale împotriva Siriei, chiar și în absența unui consens al ONU, ca reacție față de atacul chimic din Damasc de la 21 august, relatează AFP.

Dacă este formată o coaliţie împotriva Siriei în cadrul acestui proces, Turcia va face parte din ea„, a declarat Davutoglu.

În cursul zilei de luni, experți ONU urmează să înceapă o anchetă asupra presupusului atac cu arme chimice care ar fi făcut 3.600 victime.

După această inspecţie, este necesar ca ONU să adopte o decizie de sancţionare. În cazul în care nu este adoptată o asemenea decizie, pe masă se află alte opţiuni„, a subliniat Davutoglu.

Aproximativ 36 sau 37 de ţări discută deja aceste opţiuni„, a subliniat ministrul.

Sâmbătă, organizația Medici Fără Frontiere a anunțat că 3.600 persoane cu ”simpotome neurotoxice” au sosit la trei spitale din regiunea Damasc, 355 dintre acestea decedând.

Potrivit opoziției siriene, în jur de 1.300 de persoane au fost ucise în atacul chimic.

Tags: