Turcia își mută ambasada de la Kiev la Cernăuţi. Era printre ultimele ţări cu reprezentanță diplomatică în capitala Ucrainei

Turcia își mută ambasada de la Kiev la Cernăuţi. Era printre ultimele ţări cu reprezentanță diplomatică în capitala Ucrainei
Foto: Pixabay

Turcia îşi mută ambasada din Ucraina de la Kiev la Cernăuţi, oraş la circa 40 de kilometri de frontiera cu România.

Turcia își mută ambasada de la Kiev la Cernăuţi

„Turcia îşi evacuează personalul ambasadei de la Kiev din motive de securitate”, a declarat un responsabil din Ministerul turc de Externe, citat de AFP.

Turcia era printre ultimele ţări care mai aveau ambasada în Kiev.

Circa jumătate din populaţia Kievului a părăsit oraşul de la începutul invaziei rusești și până în prezent. Potrivit ONU, peste 2,5 milioane de ucraineni au devenit refugiați.

Trupele ruse forțează încercuirea marilor orașe ucrainiene, inclusiv a capitalei Kiev

Pentagonul a anunțat, tot vineri, că trupele ruse încearcă să încercuiască principalele oraşe ucrainene – Harkov şi Cernigov, Mariupol.

„Acelaşi gen de eforturi” au fost detectate şi în jurul capitalei ucrainene, cu „numeroase linii de avansare” ale soldaţilor ruşi, a mai transmis Pentagonul.

În orașul Bucha din regiunea Kiev, forțele armatei rusești au tras cu arme de calibru mic asupra civililor care așteptau evacuarea.

Purtătorul de cuvânt al forțelor armate franceze, Pascal Ianni, a susținut că un atac al rușilor asupra Kievului e posibil în următoarele zile, dar „preluarea controlului asupra Kievului e cu totul altceva și va dura mult, mult timp”.

Urmăriți B1TV.ro și pe