Război al declaraţiilor între preşedintele turc Erdogan şi premierul israelian Netanyahu: „Eşti un terorist”/ „Măcelăreşti civili” (VIDEO)

Război al declaraţiilor între preşedintele turc Erdogan şi premierul israelian Netanyahu: Eşti un terorist/ Măcelăreşti civili (VIDEO)

Război al declaraţiilor între Recep Erdogan şi Benjamin Netanyahu. Preşedintele Turciei l-a catalogat pe premierul israelian drept „terorist” după ce 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi în confruntări la frontiera cu Fâşia Gaza. De cealaltă parte, liderul israelian a considerat acuzaţiile o glumă proastă şi l-a numit pe Erdogan „măcelar”

„Nu avem ruşinea invadării, Netanyahu. Eşti un invadator, iar în acest moment te afli pe acel teritoriu ca un invadator. În acelaşi timp, eşti un terorist”, a început războiul declaraţilor Erdogan.

Reacţia nervoasă a preşedintelui turc vine după ce Israelul a încercat să justifice uciderea celor 15 palestinieni în timpul protestelor din Fâşia Gaza. Recep Erdogan nu s-a limitat doar la atacuri către liderul israelian, ci şi către naţiunea pe care o conduce.

„Sunteţi un stat terorist. Este cunoscut ceea ce aţi facut în Gaza şi în Ierusalim. Nimeni din aceasta lume nu vă place”, a continuat Recep Erdogan.

Răspunsul din partea lui Benjamin Netanyahu nu a întârziat să apară, iar aceasta a publicat un mesaj în mediul online în care a precizat că va lua aceste acuzaţii drept o glumă nereuşită de 1 aprilie.

„Cea mai etică armata din lume nu va primi o prelegere de la cei care au bombardat fără discriminarea populaţiei civila de ani din lume. Presupun că aşa se marcheaza Ziua de 1 Aprilie la Ankara.

Erdogan nu este obişnuit să primească replica. Ar trebui să se obişnuiască. Cel care ocupă ilegal nordul Ciprului şi regiunea kurdă şi măcelăreşti civili în Afrin nu ar trebui să aibă dreptul să dea lecţii despre moralitate şi valori”, a replicat premierul israelian.

Fâşia Gaza este un motiv de tensiune între Israel şi Turcia din 2010. Relaţiile au început să se mai îmbunatăţească la finalul lui 2015, dar acestea s-au răcit brusc când Statele Unite au anunţat că intenţionează să mute ambasada la Ierusalim. Turcia ameninţa să întrerupa total relaţiile bilaterale cu Israelul dacă acest lucru se va întâmpla.

Tags:
Ultima oră
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar