Turcia: Un sărut dintr-un serial TV a provocat indignare

Turcia: Un sărut dintr-un serial TV a provocat indignare
Foto: fanpop.com

Un membru din Consiliul audiovizualului din Turcia a generat o nouă polemică în această ţară, după ce s-a declarat „indignat” din cauza unui sărut difuzat într-un serial TV, pe care l-a considerat „erotic” şi, din acest motiv, „contrar normelor de decenţă”, a anunţat vineri presa turcă, citată de AFP.

Sesizat în urma unor plângeri ale telespectatorilor, un membru din Consiliul superior al audivizualului din Turcia (RTÜK), a analizat sărutul pasional dintre doi actori care joacă în serialul „Kara para ask/ Dirty Money & Love”, difuzat de televiziunea privată ATV.

Oficialul turc a descris în detalii, în raportul său, scena sărutului în cauză, insistând asupra faptului că acesta nu a fost un sărut cast, ci unul care a implicat „aspirarea buzelor” într-o manieră „erotică”.

După părerea lui, sărutul a fost nefast pentru moralitatea tineretului turc, pe care instituţia din care face parte doreşte să o protejeze.

Consilierul respectiv a recomandat RTÜK, care urmează să se pronunţe în curând în această cauză, să amendeze televiziunea ATV.

Această recomandare a generat o avalanşă de comentarii furioase şi ironice pe reţelele de socializare.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)