Turismul spațial devine realitate. Cum te poți înscrie pentru primele locuri, gratuite

Turismul spațial devine realitate. Cum te poți înscrie pentru primele locuri, gratuite
Jared Isacmaan

Călătoriile în spațiu, în scop turistic, devin realitate. SpaceX se pregătește să lanseze prima misiune la finalul anului 2021, informează CNBC.

Inspiration4 este numele misiunii care se va desfășura la finalul anului în curs, în cel de-al patrulea trimestru, organizată de compania americană SpaceX, deținută de către Elon Musk. Racheta Falcon 9, reutilizabilă, proprietate a SpaceX, va fi propulsată în spațiu de la complexul de lansări 39A, din cadrul Centrului Spația Kennedy, din Florida.

Miisunea va dura câteva zile. Turiștii spațiali vor călători pe orbita Pământului. Înconjurul planetei se va face în doar 90 de minute.

Cum te poți înscrie pentru prima excursie în spațiul cosmic

Jared Isaacman, în vârstă de 37 de ani. fondator și director executiv al Shift 4 Payments, va fi la manetă. Celelalte 3 locuri ale capsulei Dragon vor fi donate publicului larg, al căror nume vor fi anunțate în următoarele săptămâni, a precizat SpaceX.

Un loc este destinat unui angajat al unui spital de pediatrie, o femeie. Pentru celelalte două locuri, cei care doresc să se înscrie, o pot face pe Inspiration4.com. Toate persoanele de la bord vor beneficia de echipament și instruire pentru astronauți.

SpaceX a fost fondată în anul 2002, de către Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Compania sa a depășit rivala Boeing, al cărei program spațial s-a confruntat cu probleme, în urma eșecului din 2020 al testelor la o capsulăfără echipaj uman.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”