Turiștii britanici din stațiunea Hurghada din Egipt, rugați să nu părăsească hotelul

Turiștii britanici din stațiunea Hurghada din Egipt, rugați să nu părăsească hotelul
Turiștilor britanici din stațiunea balneară din localitatea Hurghada, Egipt, li s-a recomandat să rămână la hotel din cauza unei avertizări a poliției vizând apariția unor violențe în regiunea, potrivit...

Turiștilor britanici din stațiunea balneară din localitatea Hurghada, Egipt, li s-a recomandat să rămână la hotel din cauza unei avertizări a poliției vizând apariția unor violențe în regiunea, potrivit unui anunț al Ministerului de Externe, citat de AFP.

Totodată, Londra le-a cerut cetățenilor să renunțe la călătoriile ”neesențiale” la stațiunile unde există riscul unor violențe.

Confruntări violente au avut loc în Hurghada pe 14 august, într-o zonă îndepărtată de staţiunile pentru turişti. Un bărbat a fost ucis„, a anunțat Ministerul britanic de Externe.

Poliţia din Hurghada i-a sfătuit pe turişti să rămână la hotel. Vă recomandăm să urmaţi acest sfat. Sunteţi rugaţi să evitaţi orice manifestaţie şi adunări„, a adăugat Ministerul.

Numărul rezervărilor pentru Egipt şi, în special, pentru staţiunile de pe litoralul Mării Roşii era în creştere în raport cu anul trecut. Totuşi, se aşteaptă că că aceast număr va fi grav afectat de evenimentele care se desfăşoară, în special la Cairo şi la Luxor, vizitate de aproximativ zece la sută dintre turiştii britanici„, a explicat o purtătoare de cuvânt a asociației britanice pentru turism Abta.

Miercuri, cel puțin 578 de persoane au murit, iar alte 3.000 au fost rănite, în timpul violențelor din Egipt.

Tags: