Turiștii din Acapulco, evacuați după ce un uragan și o furtună tropicală au lovit Mexicul

Turiștii din Acapulco, evacuați după ce un uragan și o furtună tropicală au lovit Mexicul
Mii de turiști din Acapulco au fost evacuați, în noaptea de marți spre miercuri, după ce două furtuni tropicale au lovit statul mexican, relatează AFP. Ministrul de interne mexican Miguel Angel Osorio Chong...

Mii de turiști din Acapulco au fost evacuați, în noaptea de marți spre miercuri, după ce două furtuni tropicale au lovit statul mexican, relatează AFP.

Ministrul de interne mexican Miguel Angel Osorio Chong a anunţat în cursul serii de marţi cel puţin 47 de morţi, toţi cetăţeni mexicani, pe parcursul a patru zile consecutive de furtuni care au lovit regiunile de coastă ale Golfului Mexic (est) şi zona de coastă a Pacificului (vest).

Ministrul mexican a anunţat un nou bilanţ de 57 de morţi în noaptea de marţi spre miercuri.

Ingrid şi Manuel, uraganul şi furtuna tropicală care au lovit simultan Mexicul, unul începând din Golful Mexic, altul din Pacific, sunt pe cale să scadă în intensitate, dar situaţia continuă să fie gravă, potrivit autorităţilor, în statele Guerrero (sud) sau Veracruz (est).

Mai mult de jumătate din Acapulco, oraş cu 680.000 de locuitori, se află sub ape, în special cele mai sărace zone de la periferie şi cartierul Punta Diamante, o zonă hotelieră unde apele au ajuns până la trei metri.

Tags: