Ucraina va primi 30 de miliarde de euro de la țările G7 (video)

Ucraina va primi 30 de miliarde de euro de la țările G7 (video)
Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko/

Miniștrii de finanțe ai țărilor G7  vor să inițieze sprijin financiar pentru Ucraina în valoare de aproape 30 de miliarde de euro, notează publicația Der Spiegel, citând surse implicate în negocieri.

Potrivit acestora, Ucraina a cuantificat această nevoie financiară înainte de sfârșitul anului. Se observă că aproximativ cinci miliarde de euro au fost cheltuiți lunar, în special, pentru plăți către angajații de stat sau pensionari, pe care Ucraina încă nu le poate plăti singură.

Ucraina va primi granturi de la țările G7

Fondul Monetar Internațional consideră aceste calcule de înțeles și ajunge și la cifre similare. Asistența va fi acordată sub formă de împrumuturi și granturi, ceea ce va însemna că Kievul nu va trebui să returneze întreaga sumă.

Suma de 30 de miliarde de euro prevede că ostilitățile se vor încheia într-un an. De obicei, cantitatea de asistență pe care o alocă G7 este împărțită între aceste țări în funcție de nivelul lor de dezvoltare economică. Germania, în special, se află pe locul trei în rândul țărilor din G7.

Cu toate acestea, nu toate statele sprijină acest proiect, notează Spiegel. O țară europeană nu a fost încă de acord să participe la program.  G7 include Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Franța, Italia și Canada.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Banii vor fi transferați în iunie

Jurnaliștii publicației Spiegel adaugă că Marea Britanie și SUA sunt mai puternice. În special, ei propun confiscarea unor cantități mari de active ale oligarhilor ruși și folosirea acestora pentru finanțarea ajutorului acordat Ucrainei.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Prin urmare, încă nu este clar dacă țările G7 vor putea accepta acest pachet de sprijin financiar pentru Ucraina săptămâna viitoare, conchide ediția germană.  Este posibil ca șefii de stat și de guvern să ajungă la un acord abia la summitul din iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)