Vladimir Putin, pregătit pentru discuția cu Volodimir Zelenski. Când va avea loc întâlnirea celor doi adversari: „Condițiile noastre sunt binecunoscute. Au fost clar formulate pe hârtie și predate părții ucrainene”

Vladimir Putin, pregătit pentru discuția cu Volodimir Zelenski. Când va avea loc întâlnirea celor doi adversari: Condițiile noastre sunt binecunoscute. Au fost clar formulate pe hârtie și predate părții ucrainene
Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor. Foto: Hepta/Sputnik / Alexei Danichev.

Kremlinul nu se opune întâlnirii cu liderul Kievului, Volodimir Zelenski. Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin spune că întrevederea celor doi necesită pregătiri speciale.

Poziția fermă a Kremlinului

„Poziția nu s-a schimbat în niciun fel. Cunoașteți foarte bine poziția președintelui rus: nimeni nu respinge ideea unei astfel de întâlniri, dar trebuie pregătită bine”, a precizat Dmitrii Peskov, în cadrul unei conferințe de presă.

Apropiatul lui Putin a subliniat faptul că  ”pregătirile pentru o astfel de întâlnire pot și trebuie să se desfășoare sub forma redactării unui document corespunzător, care să fie în cele din urmă finalizat la nivel de summit”.

Ucraina nu acceptă condițiile Rusiei

Oficialul  susține că organizarea unei întâlniri ”fără astfel de pregătiri ar fi cu greu posibilă”. Dmitrii Peskov a menționat că nu s-a înregistrat încă niciun progres în elaborarea unui astfel de document.

”Așa cum am spus deja, nu există niciun progres pentru moment. Condițiile noastre sunt binecunoscute. Au fost clar formulate pe hârtie și predate părții ucrainene. Niciun răspuns”, a afirmat Dmitrii Peskov, citat de  TASS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”