Ucrainenii au aruncat în aer poduri de pontoane în regiunea Lugansk pentru a încetini avansul armatei ruse

Ucrainenii au aruncat în aer poduri de pontoane în regiunea Lugansk pentru a încetini avansul armatei ruse
Foto: Octav Ganea (Inquam)

Ucrainenii au aruncat în aer două poduri de pontoane de lângă Bilohorivka. Această mișcare le-a încetinit rușilor avansul în regiunea Lugansk, conform CNN.

Ucrainenii încearcă să-i oprească pe ruși

Încercările Rusiei de a traversa râul Seversky Doneț în regiunea Lugansk au fost oprite de două ori de către ucraineni, care au aruncat în aer două poduri de pontoane lângă Bilohorivka, în ultimele 24 de ore.

Din imaginile făcute publice pe internet se observă cum un pod rusesc cu pontoane traversând râul,  după ce un baraj de artilerie din Ucraina a atacat zona la scurt timp.

De asemenea, din fotografii se poate observa cum fumul se îndreaptă de pe malul vestic al râului Seversky Doneț, la un capăt al podului. Totodată, pe malul estic se observă fum, care s-au extins până în jurul vehiculelor militare din Rusia, care  încercau să înainteze, conform Digi24.ro.

Consecințele atacului militar

Conform imaginilor prezentate de CNN, urmările atacului militar au fost înregistrate și în imaginile filmate cu drona. De exemplu, în imagini se vede cum podul a fost devastat,  jumătate din el fiind scufundat.

De asemenea,  se vede cum rușii intenționează să treacă iar râul, cu un alt pod plutitor care a fost aruncat în aer de armata Ucrainei. În plus, o serie de vehicule militare au fost aruncate în aer.

În ceea ce privește traversarea râurilor din Ucraina i-a pus în dificultate pe cei din armata rusă, mai ales pe cei care nu au mai putut înainta în mai multe părți ale țării. De exemplu, în zonele mai îndepărtate, sau în locurile în care au fost aruncate în aer poduri, au apelat la folosirea podurilor cu pontoane, care au fost de mai multe ori aruncate în aer.

Administratorul militar regional al Luganks, Serhiy Hayday a anunțat miercuri că Rusia  încercă în continuarea să facă poduri peste râul Seversky Doneț. Acesta a adăugat că armata din Ucraina le-a aruncat în aer de mai multe ori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina