Uimitor! Român campion la lene

Uimitor! Român campion la lene
Un român din Dublin a refuzat un loc de muncă ce se plătea cu 28.000 de euro anual, asta în condițiile în care salariul minim pe economie în Irlanda este de circa 16.000 de euro anual.  Românul a refuzat un...

Un român din Dublin a refuzat un loc de muncă ce se plătea cu 28.000 de euro anual, asta în condițiile în care salariul minim pe economie în Irlanda este de circa 16.000 de euro anual.  Românul a refuzat un serviciu ce presupunea întreținerea unor automate de cafea preferând să traiască din ajutorul social oferit de guvernul irlandez.

David Lawlor, omul de afaceri care i-a oferit slujba românului, s-a declarat șocat de acest refuz. Acesta susține că a mai fost refuzat de un filipinez pentru aceleași motive și se plânge că din 300 de CV-uri primite nu reușește să angajeze pe nimeni.

Românul, care este căsătorit și are copii, i-a spus lui Lawlor că ar accepta oferta pentru un salariu mai mare.

Irlanda se confruntă cu tot mai multe astfel de cazuri din cauza valorii ridicate a ajutorului social pe care îl oferă, multe persoane preferând sa nu se angajeze pentru a nu pierde acest venit facil.

Cel mai leneș român

Ultima oră
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)