Un activist pentru drepturile comunității gay, numit şef de protocol în administraţia Obama

Un activist pentru drepturile comunității gay, numit şef de protocol în administraţia Obama
Vineri, preşedintele Barack Obama l-a numit ca şef de protocol la Casa Albă pe Jeremy Bernard, consilier prezidențial și activist pentru drepturile comunităţii gay. Bernard o înlocuieşte în funcție pe Juliana...

Vineri, preşedintele Barack Obama l-a numit ca şef de protocol la Casa Albă pe Jeremy Bernard, consilier prezidențial și activist pentru drepturile comunităţii gay. Bernard o înlocuieşte în funcție pe Juliana Smooth, care se va ocupa de acum înainte pe campania de realegere a lui Barack Obama din 2012.

Jeremy Bernard a părăsit Ambasada Statelor Unite la Paris pentru a ocupa funcția de şef de protocol, despre care jurnaliștii au comentat că este “o poziţie de o importanţă istorică”.

Nicole Bacharan, istoric specializat în istoria Statelor Unite, a precizat că aceasta „este o decizie uriaşă, un semnal foarte puternic venit de la vârful statului. Acest lucru înseamnă că, uşor, se va ajunge la căsătoria dintre homosexuali”, potrivit unei declaraţii citate de evz.ro.

“Jeremy împărtăşeşte viziunea noastră asupra Casei Albe, o Casă a Poporului, o institutie ce sărbătoreşte istoria şi cultura noastră în mod dinamic şi tolerant” a declarat preşedintele Obama, citat de latimes.com.

“Ne bucurăm că Jeremy va continua să prezinte arta şi cultura americană întregii naţiuni şi chiar întregii lumii, prin principalele evenimente găzduite de Casa Albă”, a adăugat preşedintele american.

Născut în Texas, Bernard a lucrat în industria financiară din California, fiind totodată consultant în campania prezidenţială a lui Barack Obama  din anul 2008. În Los Angeles, acesta a lucrat ca consilier al comunităţii LGBT pe lângă Poliţia Los Angeles şi Primărie şi ca reprezentant al A.N.G.L.E, fundaţie ce militează pentru drepturile comunităţii gay. Bernard este al treilea şef de protocol al administraţiei Obama, după Julianne Smoot şi Desiree Rogers.