Un adolescent a fost condamnat la trei ani într-un centru specializat pentru violul în grup de la New Delhi

Un adolescent a fost condamnat la trei ani într-un centru specializat pentru violul în grup de la New Delhi
Un adolescent a fost condamnat de un tribunal indian la trei ani într-un centru specializat pentru participarea la violarea în grup a unei studente la New Delhi, aceasta decedând în urma rănilor, relatează AFP. ...

Un adolescent a fost condamnat de un tribunal indian la trei ani într-un centru specializat pentru participarea la violarea în grup a unei studente la New Delhi, aceasta decedând în urma rănilor, relatează AFP.

El a fost găsit vinovat de viol şi omor şi a fost condamnat la trei ani„, a declarat pentru presă Anil Sharma, însărcinat cu ancheta.

Ținând cont de timpul petrecut deja în închisoare în așteptarea procesului și din cauza circumstanţelor atentuante reţinute de justiţie, adolescentul, în vârstă de 17 ani la momentul comiterii faptelor, a fost condamnat la pedeapsa maximă de trei ani într-un centru specializat.

A primit doar trei ani… trei ani începând din decembrie anul trecut„, a afirmat plângând mama victimei.

Familia fetei a cerut pedeapsa capitală pentru adolescent, susţinând că legislaţia privind minorii, care vizează reeducarea şi nu pedepsirea, este prea îngăduitoare.

Tânăra de 23 ani a fost violată de șase bărbați într-un autobuz, la New Delhi, pe 16 decembrie 2012 şi a murit 13 zile mai târziu într-un spital din Singapore, din cauza rănilor grave. Partenerul ei a fost şi el bătut de atacatori.

Procesele celorlalți patru suspecți se vor încheia săptămânile viitoare. Cel de al cincilea suspect s-a sinucis în închisoare.

Tags: