Un bărbat din Etiopia susţine că are 160 de ani

Un bărbat din Etiopia susţine că are 160 de ani
Un fost fermier din Etiopia susține că are vârsta de 160 de ani şi că îşi aminteşte de invazia armatei italiene în ţara sa, în 1895. Totuşi, etiopianul nu deţine un certificat de naştere sau alte...

Un fost fermier din Etiopia susține că are vârsta de 160 de ani şi că îşi aminteşte de invazia armatei italiene în ţara sa, în 1895. Totuşi, etiopianul nu deţine un certificat de naştere sau alte documente care să confirme vârsta.

„În perioada când Italia a invadat Etiopia, eu aveam două soţii, iar fiul meu era suficient de mare pentru a duce vitele la păscut”, a relatat Dhaqabo Ebba, potrivit Daily Mail.

Dacă afirmaţiile lui Ebba vor fi confirmate de medici, el va bate recordul mondial, depâşind-o pe japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, care în momentul de faţă este considerată cea mai vârstnică persoană din lume.

Mai mult decât atât, etiopianul va deveni cea mai vârstnică persoană care a trăit vreodată. În prezent, acest titlu aparţine Jeannei Calment, care a murit în 1997, în vârsta de 122 de ani.