Un câine al polițiștilor de frontieră din Belarus a fugit în Polonia. „Dezertarea” i-a reuşit din a patra încercare

Un câine al polițiștilor de frontieră din Belarus a fugit în Polonia. „Dezertarea” i-a reuşit din a patra încercare
Foto: Pixabay

Are opt ani, este extrem de prietenos, iar povestea lui este uimitoare. Steve este un câine ciobănesc belgian care a scăpat de polițiștii de frontieră din Belarus și a ajuns la granița poloneză, după trei tentative nereușite, menționează Polsat News.

Câinele patrula granița polono-belarusă din Białowieża: „Soldații polonezi erau de cealaltă parte. Părea să simtă o aură bună”, a spus Grzegorz Chmielewski, președintele Asociației „Colțul Veteranilor”. Potrivit unui locuitor din Gniezno, câinele știa unde este direcția corectă.

Până la turnul de veghe polonez

Steve a ajuns la turnul de veghe polonez, unde a fost hrănit, iar apoi dus de soldați înapoi la graniță. Situația sa repetat de trei ori. La cea de-a patra încercare de evadare, după ce a parcurs câțiva kilometri de pădure, câinele a rămas în Polonia.

„Dezertor nu este un termen foarte frumos, deși trebuie s-o spun: a dezertat din serviciu”, a declarat Agnieszka Zaworska, voluntar polonez la asociația „Colțul Veteranilor”.

Situația a fost considerată ieșită din comun, deoarece câinii dresați, aflați în serviciu, nu-și părăsesc stăpânii: „Dacă ei fug, este doar pentru a-și găsi ghidul”, a spus Stanisław Wryk, reporter Polsat News.

Era bolnav și subnutrit

Steve, care avea boli de piele și era subalimentat, a fugit însă de stăpânul său.

„Din câte știm, acești câini probabil nu au primit mâncare, doar pâine cu apă.  A decis să încerce o viață mai bună, după cum vezi că a reușit. Este mulțumit, s-a înțeles cu noi”, a spus Agnieszka Zaworska. Ea a adăugat că animalul a fost lovit cu piciorul pentru că nu respecta instrucțiunile.

Urmăriți B1TV.ro și pe