Un cercetător cu origini româneşti susţine că a găsit cuiele de la răstignirea lui Iisus

Un cercetător cu origini româneşti susţine că a găsit cuiele de la răstignirea lui Iisus
Un cercetător susţine că a găsit două cuie folosite la răstignirea pe cruce a lui Iisus, într-un mormânt vechi de 2.000 de ani din Ierusalim, scrie Reuters. Micile relicve de 5 cm, au fost găsite prima dată...

Un cercetător susţine că a găsit două cuie folosite la răstignirea pe cruce a lui Iisus, într-un mormânt vechi de 2.000 de ani din Ierusalim, scrie Reuters.

Micile relicve de 5 cm, au fost găsite prima dată în 1990 într-un mormânt antic din Ierusalim, care aparţinea lui Caifas, preotul evreu care l-a trimis pe Iisus pe cruce. La scurt timp după descoperire, mormântul a fost făcut public, iar artefactele au dispărut într-un mod misterios, şi regăsite acum, după 20 de ani.

Într-un documentar, Simcha Jacobovici, născut în Israel din părinţi români,  susţine că a urmărit rămăşiţele până la un laborator  din Tel Aviv, al unui antropolog, expert în oase antice. Filmul cuprinde trei ani de cercetări, timp în care Jacobovici îşi prezintă afirmaţiile, unele bazate pe date empirice, alte necesitând multă imaginaţie şi un salt peste credinţă.

Multe alte relicve, incluzând alte cuie relaţionate cu răstignirea lui Iisus, au fost prezentate de-a lungul timpului ca având legătură cu Iisus. Multe au fost considerate false, în timp ce altele au fost acceptate ca fiind sfinte.

Cercetătorul are şi argumente în ceea ce priveşte descoperirea lui, şi îşi prezintă teoria în legătură cu cele două cuie, care ar fi fost folosite la cea mai faimoasă crucificare din istorie.

 

“Oferim lumii cel mai bun argument arheologic din toate timpurile, acela că două cuie cu care a fost Iisus răstignit, au fost găsite”, a spus cercetătorul într-un interviu.

“Dacă studiaţi întreaga poveste, istorică, textuală şi arheologică, toate par să indice aceste că aceste cuie au fost folosite pentru răstignirea lui Iisus pe cruce. Şi cum Cafaias este singurul asociat cu crucificarea lui Iisus, iar cuiele au fost puse două căte două, ceea ce înseamnă că acestea sunt cuiele respective”, a adăugat Jacobovici.

Reprezentanţii Autorităţii de Antichităţi din Israel, care a supravegheat săpăturile din Ierusalim, a spus mormântul scos la iveală este întradevăr al lui Caifas, dar că se găsesc frecvent cuie în morminte.

“Nu este nicio îndoială că talentatul Simcha Jacobovici a creat un film interesant cu o descoperire arheologică uimitoare, dar interpretarea prezentată nu are nicio bază în descoperirile de până acum sau în cercetare”, a spus un purtător de cuvânt al instituţiei.

Descoperire istorică: cuiele cu care a fost răstignit Iisus

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)