Un cetăţean român a fost salvat cu elicopterul dintr-o zonă din Italia afectată de inundaţii

Un cetăţean român a fost salvat cu elicopterul dintr-o zonă din Italia afectată de inundaţii

Un cetăţean român şi patru elveţieni au fost salvaţi cu elicopterul dintr-o zonă afectată de inundaţii, în regiunea italiană Toscana.

Operaţiunea de salvare a celor cinci sinistraţi a avut loc marţi seară în localitatea Marciano, situată în Parcul natural Maremma, în regiunea Toscana (centrul Italiei), informeză autoritățile italiene.

Un elicopter al Pompierilor italieni a intervenit într-o zonă izolată din cauza inundaţiilor, salvând patru cetăţeni elveţieni şi un român care are domiciul în Italia.

Cei cinci au fost transportaţi în siguranţă la baza militară din Grosseto (Toscana), unde au primit asistenţă specializată.

Trei persoane au murit, iar câteva mii au fost evacuate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de precipitaţiile abundente care au loc în nordul Italiei de aproape o săptămână.

Situaţia este foarte gravă în regiunile Liguria, Toscana şi Friuli-Venezia Giulia.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației