Un consilier municipal din Italia a propus ca o fostă şcoală să poarte numele lui Mussolini

Un consilier municipal din Italia a propus ca o fostă şcoală să poarte numele lui Mussolini
Un consilier municipal din Pieve Saliceto, o localitate din nordul Italiei, a propus ca o fostă școală să poarte numele lui Benito Mussolini.În 1902, Mussolini a fost învăţător în cadrul acestei școli...

Un consilier municipal din Pieve Saliceto, o localitate din nordul Italiei, a propus ca o fostă școală să poarte numele lui Benito Mussolini.

În 1902, Mussolini a fost învăţător în cadrul acestei școli primare, transformată ulterior în sală polivalentă.

Consilierul municipal Giovani Iotti, din cadrul partidului Poporul Libertăţii, fondat de Silvio Berlusconi, a propus ca unitatea să primească numele de „Benito Mussolini, învăţător”. Acesta susține însă că nu intenționează să-l glorifice pe fostul dictator fascist.

Nu vreau să glorific figura lui Mussolini ca lider al partidului fascist, ci să o amintesc pe cea de învăţător în şcolile noastre primare. (…) Bătrânii, copiii şi nepoţii celor care i-au fost elevi, au auzit vorbindu-se despre el ca despre un învăţător sever dar bine pregătit„, a explicat Iotti.

Propunerea a fost însă respinsă de adjunctul primarului, s-a opus acestui proiect: „Nu sunt de acord, când Mussolini a venit să viziteze şcoala, era deja un dictator”.

Fondatorul partidului fascist italian, Mussolini a condus Italia din 1922 până în 1943. O lege italiană datând din 1952 condamnă apologia fascismului.

Tags: