Un cuplu a venit de la Paris pentru a vota la Zalău

Un cuplu a venit de la Paris pentru a vota la Zalău
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Un cuplu din Sălaj, au venit cu maşina de la Paris, pentru a putea vota, duminică, la alegerile locale, în Zalău.

Andreea și Mircea, soț și soție, sunt stabiliți în Franța de peste 10 ani, însă au parcurs cu masina 1.900 de kilometri pentru a merge la urne, din responsabilitate şi pentru a putea avea mai apoi un cuvânt de spus în faţa aleşilor locali.

”Am venit din Franţa. Ne-am pornit de la Paris joi seara. Am făcut 1.900 de kilometri până la Zalău, pentru a vota. Simplu. În dimineaţa asta am fost la secţia de votare la care am fost arondaţi, am votat şi acum ne pregătim din nou de plecare. Avem bagajele pregătite pentru că mâine dimineaţă (luni – n.r.) trebuie să fim la serviciu, aşa că mai avem încă 1.900 de kilometri de parcurs. Am venit, în primul rând, din responsabilitate, pentru că trebuie să ne asumăm responsabilitatea aceasta, pentru a putea mai apoi să avem un cuvânt de spus. Adică nu putem să ne plângem că nu a evoluat comunitatea noastră în sensul în care ne-am dorit, dacă nu am ieşit la vot. Adică nu ne-am exercitat acest drept, nu putem avea pe urmă pretenţii. Pentru a avea acest drept, după alegerile locale, a trebuit să facem acest efort”, a afirmat duminică Andreea, pentru Agerpres.

Cuplul a mai spus că, în viitor, intenționează să se întoarcă la Zalău, unde deţin un apartament.

”Inevitabil ne vom întoarce pentru că ne place mult în România. Oamenii sunt mult mai calzi, faţă de Franţa, unde stai cinci ani într-un imobil şi nu apuci să-ţi cunoşti toţi vecinii, pentru că sunt foarte reci şi le e frică de persoane străine. Dacă ceri o informaţie pe stradă, prima dată se face că nu te-a auzit”, a declarat Mircea.