Un elev de 17 ani, în atenția guvernelor lumii. Motivul pentru care a refuzat 8 milioane de dolari

Un elev de 17 ani, în atenția guvernelor lumii. Motivul pentru care a refuzat 8 milioane de dolari

Un puști în vârstă de 17 ani ar fi putut deveni milionar, în doar câteva săptămâni. Elev de liceu, Avi Schiffmann a creat un site web care oferă în timp real date despre evoluția noului coronavirus.

Avi Schiffmann, adolescent din Statele Unite ale Americii a refuzat nu mai puțin de 8 milioane de dolari pentru a afișa publicitate pe site-ul său, ncov2019.live. Site-ul oferă date în timp real despre cazurile de coronavirus, de pe întreg mapamondul: infecții, decese, recuperări, rate ale infecțiilor.

„Am doar 17 ani, nu am nevoie de 8 milioane de dolari… Nu vreau să fiu un profitor, nu acesta e obiectivul meu”, a declarat Avi, care crede că putea să facă peste 30 de milioane de dolari, dacă ar fi publicat reclame pe site-ul său.

Puștiul de 17 ani, curtat de Microsoft și branduri de top

Proiectul a fost lansat în online în luna martie. Astfel, a ajuns la peste 700 de milioane de utilizatori unici și la peste 30 de milioane de vizite pe zi.

Întreruperea școlii l-a ajutat enorm pe Avi, pentru a se dedica proiectului personal. Viața adolescentului s-a schimbat complet. Pe lângă ofertele bănoase primite de la advertiseri, Avi este curtat și de Microsoft, care încearcă să-l atragă cu un loc de muncă.

„Am început proiectul când erau mai puțin de 1.000 de cazuri și erau toate în regiunea Wuhan din China. Era foarte greu să găsesc informații”, a explicat Avi într-un interviu oferit pentru CGTN Europe.

Calculator pentru rata de supraviețurire

Site-ul utilizează date de la Organizația Mondială a Sănătății și informații oficiale, transmise de guvernele lumii. Mai mult, ncov2019.live oferă și un calculator al ratei de supraviețuire.

Site-ul lui Avi ar putea produce mai mulți bani decât celebrul Worldometers.info, carea generat în luna aprilie venituri de un milion de dolari.

Puștiul de 17 ani a refuzat banii pentru reclame, pentru că acestea ar fi putut îngreuna semnificativ viteza de încărcare a site-ului. În schimb, americanul a decis să abordeze mai discret și mai modest oportunitatea de monetizare: și-a inserat un buton de donații.

Ipoteză-surpriză: Numărul real al infectărilor cu noul coronavirus, de 18 ori mai mare decât cel raportat

Testele privind anticorpii efectuate de cercetători pentru a determina starea infecțiilor cu coronavirus noi în Tokyo sugerează că numărul de cazuri din capitala Japoniei ar putea fi mult mare decât cifra anunțată oficial.

Cercetătorii, inclusiv profesorul emerit Tatsuhiko Kodama, membru al Centrului de Cercetare pentru Știință și Tehnologie Avansată (RCAST) de la Universitatea din Tokyo, au examinat 500 de probe de sânge pentru anticorpi. Testele permit cercetătorilor să stabilească dacă o persoană a fost anterior infectată cu noul coronavirus. Ei au descoperit că 0,6% din eșantioane conțineau anticorpi pentru virus pe 15 mai, scrie mainichi.jp.

Pe baza acestui procent, se estimează că numărul total de infecții din Tokyo, care are o populație de 13,98 milioane de persoane, ar putea fi în jur de 83.880 – de aproximativ 18 ori cifra anunțată de guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe