Un fost colonel din cadrul ministerului rus de Interne, condamnat la 16 ani de închisoare după ce a luat mită 1,4 miliarde de ruble

Un fost colonel din cadrul ministerului rus de Interne, condamnat la 16 ani de închisoare după ce a luat mită 1,4 miliarde de ruble
Sala de judecată. Sursa foto: Pixabay

Un fost colonel din cadrul ministerului rus de Interne, a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru luare de mită în valoare de 1,4 miliarde de ruble, anunță TASS.

Scandal uriaș de corupție în Rusia

Dmitri Zaharcenko, fost șef al Direcției Principale pentru Securitate Economică și Anticorupție de la Moscova, a fost arestat în 2016 pentru primirea unor mite „deosebit de mari” după ce poliția a găsit la locuința sa din capitala Rusiei milioane de dolari ținuți în cutii și pungi de plastic.

Procurorii susțin că între 2007 și 2016 Zaharcenko a primit în mod sistematic mită de la un grup infracțional organizat care controla o serie de firme care nu desfășurau activități comerciale reale, dar dispuneau de fonduri obținute prin tranzacții bancare ilegale.

Zaharchenko i-a ajutat pe oamenii de afaceri să evite autoritățile de anchetă și să se sustragă răspunderii penale, avocații condamnați alături de el acționând ca intermediari în luarea de mită.

El a fost condamnat la 13 ani de închisoare într-o colonie penală de maximă securitate. Marți, o instanță din Moscova a anunțat un nou verdict, condamnându-l pe fostul colonel rus la 16 ani de închisoare și plata unei amenzi de 500 de milioane de ruble (în jur de 7,5 milioane de dolari).

„Pe baza contopirii a două pedepse, Zaharcenko ar trebui condamnat la 16 ani într-o colonie cu regim strict și o amendă de 500 de milioane de ruble”, a anunțat judecătorul de caz în decizia sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe