Un fost ministru nepalez, în vârstă de 82 de ani, va încerca să escaladeze Everestul

Un fost ministru nepalez, în vârstă de 82 de ani, va încerca să escaladeze Everestul
Un fost ministru nepalez, în vârstă de 82 de ani este determinat să escaladeze Everestul, în ideea de a fi cel mai vârstnic alpinist care reuşeşte să urce pe cel mai înalt pisc al lumii, arată Strait Times....

Un fost ministru nepalez, în vârstă de 82 de ani este determinat să escaladeze Everestul, în ideea de a fi cel mai vârstnic alpinist care reuşeşte să urce pe cel mai înalt pisc al lumii, arată Strait Times.

Shailendra Kumar Upadhyay, fost ministru de Externe şi reprezentat permanent al Nepalului la ONU între anii 1970 şi 1980, vrea să atragă atenţia asupra capacităţii persoanelor vârstnice de a escalada Everestul.

Foto: straitstimes.com

„Alpinismul este deseori asociat cu forţa fizică. Dar trebuie să fii pregătit mental pentru a reuşi această ascensiune”, a declarat Kumar Upadhyay, citat de sursa precizată.

Fostul ministru nepalez va fi însoţit de de cinci ghizi şi şerpaşi. Ascensiunea va începe pe 28 aprilie, de la tabăra de bază de pe Everest.

„Când am spus că vreau să escaladez Everestul, oamenii nu m-au crezut. Însă sunt decis să ating vârful”, a conchis Shailendra Kumar Upadhyay.