Un număr de 117 angajați ai Spitalului Metodist din Houston, Statele Unite, au atacat în intanță politica unității medicale de vaccinare anti-COVID obligatorie a salariaților. Judecătorul federal, însă, nu le-a dat dreptate. Decizia lui s-ar putea constitui într-un precedent în alte cauze similare, informează Washington Post. Specialiștii anticipează și alte procese asemenea, în condițiile în care unele companii, spitale și universități vor impune vaccinarea anti-COVID-19.
26.000 de persoane sunt angajate în rețeaua Houston Methodist și peste 99% dintre ele s-au vaccinat deja. Unele, însă, au refuzat imunizarea, iar peste 170 au fost suspendate din această cauză.
Printre ele s-a numărat și Jennifer Bridges, o asistentă medicală care a atacat în instanță politica spitalului de vaccinare obligatorie. Ea a argumentat că măsura este nelegală și că forțează angajații să devină „șoareci de laborator” pentru a-și păstra locul de muncă. În plângere, politica spitalului a fost comparată cu experimentele medicale făcute de medicii naziști în timpul Holocaustului.
Judecătorul federal Lynn N. Hughes, însă, a catalogat drept „falsă și irelevantă” afirmația potrivit căreia vaccinurile sunt experimentale și periculoase. Acesta a mai precizat că politica spitalului nu încalcă legislația federală sau cea statală și a criticat în termeni duri plângerea formulată de angajați.
„Methodist încearcă să își facă treaba de a salva vieți fără a le da virusul. E o decizie luată pentru a-i ține pe angajați, pacienți și familiile lor în siguranță. Bridges poate alege liber dacă acceptă sau refuză un vaccin anti-COVID-19, iar dacă refuză, ea va trebui pur și simplu să-și găsească de lucru în altă parte”, a afirmat Lynn N. Hughes.