Un judecător american a respins plângerea angajaților unui spital, supărați că sunt obligați să se vaccineze anti-COVID: „Dacă refuză vaccinul, pot să-și găsească de lucru în altă parte”

Un judecător american a respins plângerea angajaților unui spital, supărați că sunt obligați să se vaccineze anti-COVID: „Dacă refuză vaccinul, pot să-și găsească de lucru în altă parte”
sursa foto: pixabay

Un număr de 117 angajați ai Spitalului Metodist din Houston, Statele Unite, au atacat în intanță politica unității medicale de vaccinare anti-COVID obligatorie a salariaților. Judecătorul federal, însă, nu le-a dat dreptate. Decizia lui s-ar putea constitui într-un precedent în alte cauze similare, informează Washington Post. Specialiștii anticipează și alte procese asemenea, în condițiile în care unele companii, spitale și universități vor impune vaccinarea anti-COVID-19.

Instanță din SUA: Un spital își poate obliga angajații să se vaccineze anti-COVID

26.000 de persoane sunt angajate în rețeaua Houston Methodist și peste 99% dintre ele s-au vaccinat deja. Unele, însă, au refuzat imunizarea, iar peste 170 au fost suspendate din această cauză.

Printre ele s-a numărat și Jennifer Bridges, o asistentă medicală care a atacat în instanță politica spitalului de vaccinare obligatorie. Ea a argumentat că măsura este nelegală și că forțează angajații să devină „șoareci de laborator” pentru a-și păstra locul de muncă. În plângere, politica spitalului a fost comparată cu experimentele medicale făcute de medicii naziști în timpul Holocaustului.

Judecătorul federal Lynn N. Hughes, însă, a catalogat drept „falsă și irelevantă” afirmația potrivit căreia vaccinurile sunt experimentale și periculoase. Acesta a mai precizat că politica spitalului nu încalcă legislația federală sau cea statală și a criticat în termeni duri plângerea formulată de angajați.

„Methodist încearcă să își facă treaba de a salva vieți fără a le da virusul. E o decizie luată pentru a-i ține pe angajați, pacienți și familiile lor în siguranță. Bridges poate alege liber dacă acceptă sau refuză un vaccin anti-COVID-19, iar dacă refuză, ea va trebui pur și simplu să-și găsească de lucru în altă parte”, a afirmat Lynn N. Hughes.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)